手机
首页 问题大全 我要提问 我的问题
最新阅读理解一篇(有详解)
提问时间:2016-06-05 20:24:29 1人问答
问题描述:
最新阅读理解一篇(有详解)
回答详情:
尊姓大名:
提交答案
茶茶缕缕回答:
最新阅读理解一篇(有详解)I was telling my boy Sonny the story of the hare and the tortoise. At the end I said, “Son, remember: Slow and steady wins the race. Don’t you think there’s something to learn from the tortoise?” He opened his eyes wide. “Do you mean next time when I’m entering the 60-metre race I should wish Billy and Tony and Sandy would all fall asleep halfway?”I was surprised. “But the tortoise didn’t wish the hare would fall asleep.”“He must have wished that,” Sonny said, “Otherwise how could he be so stupid as to race with the hare? He knew very well the hare ran a hundred times faster than he himself did.”“He didn’t have such a wish.” I insisted. “He won the race by perseverance(毅力), by pushing on steadily.”Sonny thought for a while. “That’s a lie,” he said. “He won the race because he was lucky. If the hare hadn’t happened to fall asleep, the tortoise would never have won the race. He could be as steady as you like, or a hundred times steadier, but he’d never have won the race! That’s for sure.”1. The writer argued with his son because _______. A. he liked tortoises while his son liked haresB. they disagreed about whether the tortoise was stupidC. he liked the story of the hare and the tortoise while his son didn’tD. he tried to teach his son the moral lesson of the story but the son refused it2. Sonny believed that the tortoise ________. A. won the race by his effortB. took a risk by agreeing to the raceC. was not given a fair chance in the raceD. in fact did not win the race3. according to the passage, who do you think learned a lesson?A. The tortoise. B. The hare. C. Sonny. D. Sonny’s father. 【答案与解析】文章作者本想通过讲龟兔赛跑的故事来教育儿子,可儿子拒绝接受他的传统思想。1. D。推理判断题。从 “He didn’t have such a wish,” I insisted, “He won the race by perseverance, by pushing on steadily.” 和他儿子Sonny的话 “That’s a lie” 可知答案D正确。2. B。推理判断题。从 “He must have wished that,” Sonny said, “Otherwise how could he be so stupid as to race with the hare?” 可知Sonny认为乌龟只是敢于冒险,运气好罢了,故答案选B。3. D。推理判断题。因为儿子拒绝接受他父亲的思维方式,那么是强迫他接受呢,还是接受他的观点, 这确实是作为一个父亲该深思的问题,故答案选D。 说明:引用此文请注明出处,并请保留该文章链接地址,谢谢~~
茶茶缕缕
2016-06-08 11:18:09
点赞0
热门问答